Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte insan yaşamındaki değişimi gözönünde bulundurarak, dijital dünyanın sağladığı imkanları sosyal medyanın doğru kullanımı ve hızı ile bütünleştirip ilgili alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde çalışacak iletişimcileri yetiştirmek amacıdır.
DEGREE AWARDED
Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Bölümü 4 yıllık lisans programını tamamlayan öğrenciler Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yöneticisi ünvanı alacaktır. Kamu ya da Özel Kurum ve Kuruluşlar bünyesinde uzman ve yönetici pozisyonlarında görev alabilecek, uygulama açısından temel yöntemleri bilen ve uygulayabilen, aynı zamanda görev aldığı birim bünyesinde görevli mevcut elemanlara konunun gerektiği eğitimleri verebilen görev alabileceği birimi sevk ve idare edebilme yetisine sahip uzman yöneticiler yetiştirecektir.
EMPLOYMENT OPPORTUNITIES
Programdan mezun olan öğrenciler gerek Kamu gerekse özel kurum ve kuruluşların halka ulaşmada kullandıkları Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Stratejileri ile bilgilendirme, tanıtım ve hizmet çeşitliliği konusunda satış ve pazarlama alanlarında çalışabilirler.
EDUCATIONAL OBJECTIVES
Firmanın sosyal ağ hesaplarını açar ve var olanlar için gerekli revizyonu sağlar. Her sosyal medya ağını takip eder. Sosyal medya uzmanı; çalıştığı firma veya kişileri bilgilendirir, uygun stratejileri belirler. 1- Özel kampanya kurguları geliştirir. 2- Şirket web sitelerini SEO’ya uygun hale getirir. 3- Firma web sitelerini dizinlere ekler. 4- Paravan bloglar açarak tanıtım yapar. 5- Rakip firma analizi yapar ve sonuca göre stratejik adımlar belirler. 6- Dijital dünya trendlerini takip eder ve alakalı reklamlar oluşturur. 7- Sosyal medya ağlarındaki takipçi sayısını artıracak çözümler üretir, uygun olan iletişim stratejilerini belirler. 8- Firma hakkında oluşturulan uygun olmayan içerik, durum ve izlenimleri belirler ve gerektiğinde müdahale eder. 9- Bloglara içerik hazırlar ve yayımlar. 10- Ürün deneyimine dair çalışmalar yapar. 11- Mesleğindeki gelişmeleri takip eder ve kendini geliştirir. 12- Sosyal medya hesaplarının kurulması ya da revize edilmesi 13- Belirlenen hedef kitle doğrultusunda hesapların takibinin yapılması 14- Markaların kampanyalarını destekleyecek tanıtım ve duyuruların hazırlanması 15- İçeriklerin hazırlanması ve içerik görsellerinin belirlenmesi 16- Kriz yönetimi 17- Moderasyon 18- Raporlama 19- Sosyal medya veri analizi
EDUCATIONAL METHODS
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir.
GRADUATION REQUIREMENTS
Öğrenciler; - 120 krediyi tamamlamalı, - Kredi ortalaması en az 2.00 olmalı, - 30 ar günden 2 kez staj yapmalı ve başarıyla tamamlamalı, - Türlçe ve Tarih dersinden başarıyla geçmelidir.